Lămâița produce un ulei esențial citric fumuriu, care oferă o mulțime de beneficii celui care îl folosește. De mulți ani, uleiul de lămâiţă este utilizat în bucătăria asiatică la supe, ceaiuri și preparate cu curry, precum și în asociere cu pește, carne albă, carne de vită și fructe de mare. Lămâița are o aromă ierbacee înțepătoare, care înviorează orice încăpere.
Beneficii primare
- Poate fi utilizat pentru a conferi o aromă revigorantă multor rețete, de la preparate savuroase, la deserturi dulci.
- Înviorează încăperea cu aroma sa fumurie de citrice.
Utilizări
- Utilizat în bucătăria asiatică, supe, ceaiuri și curry.
- Se combină bine cu busuioc, cardamom sau mentă creață.
Indicații de utilizare
Pentru aromatizarea mâncărurilor.
Precauții
A se folosi doar diluat. Nu consumați mai mult de o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă sau vă aflați sub observația unui medic, cereți sfatul medicului. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor, zonele sensibile și cu mucoasele. În cazul contactului cu pielea, diluează în mod generos cu un ulei de bază.